دوروبرمون چه خبره؟

ساخت وبلاگ
به نام خدا

هفته ی گذشته گوگل یه سرویس جدید با عنوان تایملپس راه انداخت که تغییرات کره ی زمین از ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۶ رو بخوبی نشون میده. ۳۴ عکس برای هر نقطه از زمین برای هر سال یک عکس. این تصاویر از سری ماهواره های لندست هستند که حدود ۱۵ متر رزولوشن دارن. این تصاویر برا دهه شصتی ها تغییرات اکوسیستم و شهرنشینی دوروبرشون رو نشون میده. ساخته شدن خونه ها و کارخونه ها و جاده ها و نابودی باغ ها و فضا های سبز.

با این تصاویر روشن میشه تو این ۳۴ سال انفجار شهرنشینی تو تمام دنیا مخصوصا جهان سوم داشتیم. اما حماقت جهان سومی ها اینجاست که باغ ها و زمین های حاصلخیزشون رو خونه سازی کردن. یعنی به جای اینکه زمین های بایر رو آباد کنند زمین های آباد رو نابود کردن! این سرویس تغییرات آب و هوایی زمین رو هم نشون میده از ذوب شدن یخ های گرین لند و قطب شمال تا خشک شدن دریاچه های زیادی سرتاسر کره ی زمین که همگی نشانه ی تغییرات آب و هوایی زمین احتمالا به خاطر فعالیت های سرسام آور بشری باشه. نمیدونم به کجا داریم میریم.

فقط کافیه تو این سرویس چند ساعتی وقت بذارید و جستجو کنید اونوقت افجار شهرنشینی از لندن تا تهران رو خواهید دید. تو این ۴ دهه تقریبا بهترین شغل تو تمام دنیا ساخت و ساز و معاملات املاک بوده به حدی که کسی مثل ترامپ با همین معاملات هم دکتری افتخاری گرفته و ثروت کلون به جیب زده. یاد فیلم عصر جدید چاپلین افتادم که شروعش محو شدن خروج گله ی گوسفندا از آغول و بیرون اومدن مردم از متروها برای کار در کارخونه هاست و سرتاسر فیلم حرف از بیکاری و باز و بسته شدن کارخونه ها و جنبش های کارگری است.

واقعا چاپلین ۱۹۳۶ شاهکار کرده. در حد یه کتاب جامعه شناسی حرف برا گفتن داره.

به نظرم دیدن فیلم عصر جدید چاپلین و جستجو تو گوگل تایم لپس حرفهای زیادی برا ما داشته باشه.

مثل گله ی گوسفند که برا صاحبشون گوشت میارن مردم هم تو شهرها برای کارخونه دارها و املاکی ها و شهرداری ها و بطور کل حکومتی ها پول میارن!

خیلی از مردم تو این سالها برای داشتن آسایش به شهر مهاجرت کردن اما به شرط اینکه تو شهر کار داشته باشن و بتونن خوب پول در بیارن در نهایت آسایش ظاهری خواهند داشت اما آرامش ندارن و به علت مواد غذایی ناسالم زندگی ناسالمی خواهند داشت . به همین خاطر هستش که مثلا تو تهران آخر هفته ها ترافیک میشه به سمت شمال! چون مردم در نهایت میدونن برای زندگی کردن و لذت بردن باید به طبیعت رفت!

https://earthengine.google.com/timelapse/

+ نوشته شده در  ۱۳۹۵/۰۹/۱۹ساعت   توسط محمد فاضل حبیبی  | 
فیزیک و فلسفه ...
ما را در سایت فیزیک و فلسفه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : phyphio بازدید : 123 تاريخ : چهارشنبه 11 مرداد 1396 ساعت: 22:32